logo kisf

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg!

NEA ME BGA MFP logo

2022. évben a Békés Megyei Önkormányzat "az egyesület adminisztrációs feladataihoz kapcsolódó kiadások, valamint az általuk működtetett szálláshely fenntartásához kapcsolódó kiadások finanszírozása költségeinek részbeni fedezete" címen,
250.000 Ft-tal támogatta az egyesületet.

bmo logo 1line

 

 


A 2021-es évben is a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta az egyesület működését.

bethlen

nea 01

 

Szakmai fórumot szervezett a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület

Békés megyei települések fejlesztéséért címmel szervezett szakmai fórumot június elején a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület.

Az utóbbi időben előtérbe került, hogy a civil szervezetek egyértelműen nagyobb célokat tudnak megvalósítani, ha több civil szervezettel és a helyi önkormányzattal együttműködve igyekeznek tevékenységüket végezni. Ezért fontos, hogy a települések döntéshozói még több helyi és térségi civil szervezetet ismerjenek meg, hiszen ezen szervezetek hiánypótló tevékenységet végeznek az adott településen, olyan rendezvényeket szerveznek, melyekre az önkormányzatoknak nincs anyagi és/vagy humán erőforrásuk. De a civilek akár fejlesztési forrásokra is pályázhatnak, mely által élhetőbb és szolgáltatásaiban fejlettebb települések jönnek létre. Ezen gondolatkör mentén már a korábbi években is igyekezett aktív részese lenni a megyei civil életnek az egyesület, a fórum lebonyolításával pedig hozzájárult ahhoz, hogy Békés megye határain kívül is kapcsolatokat építhessen.

A rendezvény során a résztvevők bemutatkozása, a helyi értékek ismertetése után a civil szervezeti vezetők, gazdasági szereplők és önkormányzati döntéshozók beszéltek az együttműködésük által eddig elért eredményekről, majd az egyeztetés eredményeképpen a résztvevők további együttműködést és közös célokat fogalmaztak meg.