Kondoroson járt a PG Csoport

Dankó Béla polgármester fogadta a kondorosi kötődésű zenekart a Művelődési Házban.

A Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület meghívására a PG Csoport zenekar október 12-én látogatott Kondorosra, ahol nemcsak zenei műveiket mutatták be, hanem a zenekar életét és megalakulást bemutató Alföld rock című filmet is.

A zenekar 1986-ban Jantyik Zsolt és Jantyik Csaba testvér- és alkotópáros kezdeményezésére indult.

Az akkori hatóságok figyelmét is felkeltő, szabad és magyar gondolatiságú koncertjeik híressé váltak az ország keleti régiójában. Többszöri tagcserék után kialakult a zenekart részben ma is jellemző, szövegcentrikus, rockos zenei irány. Sajátos dallamvilágukat "Alföldi zene" műfaji meghatározással illetik, a zenekar első lemezének (1990) címét is idézve. Jelenlegi tagok: Jantyik Zsolt – ének, Jantyik Csaba - gitár, vokál, Takács Szabolcs- basszusgitár, Kiss Attila - dob, ütőhangszerek.

A PG Csoporttal tartott Halmos Béla népzenész, táncházzenész is, aki hegedűjátékával tette igazán különlegessé a koncertet. A Jantyik-testvérpár nagyszülei Kondoroson éltek így a koncert előtt felidézték kondorosi emlékeiket. A PG Csoportot Dankó Béla, Kondoros polgármestere köszöntötte, emellett a Kondorosra látogatott Cserép László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közművelődési osztályvezetője.