Kisvárosi séták: színes album jelent meg Kondorosról

Tavaly nyáron lett város Kondoros, és az egyéves évfordulóhoz kapcsolódva jelent meg egy 120 oldalas színes album a településről Kisvárosi séták, ahol a hagyomány és a fejlődés találkozik címmel.

Dankó Béla polgármester a tegnapi, a Kondorosi Csárdában tartott könyvbemutatón elmondta, a várossá válás mellett Kondoros történelme és az elmúlt másfél évtized fejlesztései, beruházásai is helyet kaptak a kiadványban, ezekhez Kondoros minden polgára hozzájárult

A cél eddig is az volt, és mára sem változott, hogy minél élhetőbb legyen a település, mely számos ismert és elismert embert is adott országnak-világnak, őket is bemutatja az album. A „Hajrá, KOTE!” sem hiányozhat, vagyis a labdarúgócsapat, a sportélet egyéb szereplői is kiemelt helyet kaptak a kiadványban. Dankó Béla elmondta, a több száz színes fotót is tartalmazó könyvet minden háztartás megkapja, szeptember 15–26. között vehetik át a csárda mögötti volt agrárkamarai irodában.

Nyemcsok László, a könyv szerkesztője, aki ugyan Békéscsabán dolgozik, de kondorosi állandó lakos, kiemelte, nagyon sokan fotókkal, történetekkel járultak hozzá, hogy élménygazdag, változatos kiadvány szülessen.


Forrás: Beol.hu