Jótékonysági hangverseny Kondoroson

A Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület 2011. május 21-én jótékonysági hangversenyt szervezett, melynek célja az állami gondozású, nagyszerű zenei tehetségű kisfiú, Brád Zsolt támogatása.

Dankó Béla az egyesület elnöke (Kondoros polgármestere) Brád Zsolt ügyét felkarolva jótékonysági hangversenyt kezdeményezett a kondorosi Evangélikus Templomban. Brád Zsolt állami gondozású, de jelenleg nevelőszülőnél él. A sajátos nevelési igényű kisfiú zenei tehetségét gyámja, Sajben Andrásné felismerve, szívügyének érezte a fiú fejlesztését, így jelenleg is zenei tanulmányokat folytat. Azonban tehetsége fejlesztéséhez zongorára van szüksége, így a rendezvényen befolyt összeget, összesen 82.600 Ft-t zongoravásárlásra fordíthatnak.

A rendezvényen Zsolt saját szerzeményét is előadta, emellett a kondorosi Petőfi István Általános Iskola zeneiskolásai és a Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara is közreműködött.

Dankó Béla beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta ezt a kezdeményezést, remélve, hogy Zsolti az új zongorával tovább fejlődhet és a jövőben ismét fellép Kondoroson.