Idősek Világnapja Kondoroson

2013. október 2-án egy kellemes őszi délután alkalmával íncsiklandó ebédet költhettek el Kondoros Város szépkorú lakói a helyi Sportcsarnokban a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesülete jóvoltából.

Az ebéd előtt Dankó Béla, Kondoros polgármestere, országgyűlési képviselő, és Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő köszöntötte az időseket. Mindketten hangsúlyozták, a fiatalabb generációk fontos feladata, az idősek létbiztonságának fenntartása, és ennek érdekében a Kormány már számos intézkedést hozott.

Dankó Béla polgármester köszöntőjében elmondta: „Elvégzett munkájuk, értünk megélt éveik mind hozzátartoznak társadalmunk gazdagságához. A hála és köszönet magától értetődő érzése mellett azonban egyre nagyobb szükségünk van az Önök tanácsaira, tapasztalataira is. Világunk, hazánk nehéz időket élvén ne felejthetjük: sok embertársunk már megélt a maihoz hasonló nehéz, sőt nehezebb időket is. Nem szégyelljük hát megkérdezni Önöket a mindennapok rohanása közepette sem véleményükről, és éppen ezért fogadjuk jó szívvel tanácsaikat.”

A menü ízletes kgulyásleves volt. A jó ebéd mellől természetesen a fergeteges hangulatot teremtő nótaszó sem maradhatott el, melyet Fekete Zoltán nótaénekes, Ötvös László és kiváló cigányzenekara kíséretében.

A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg, emellett helyi vállalkozók (GÖMÖRI és GÖMÖRI KKT, Maczik Mihály, Kondorosi Csárda), valamint Kondoros Város Önkormányzata és intézményei (Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Települési Szolgáltató Intézmény) segítették a rendezvényt.