logo kisf

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg!

NEA ME BGA MFP logo

2022. évben a Békés Megyei Önkormányzat "az egyesület adminisztrációs feladataihoz kapcsolódó kiadások, valamint az általuk működtetett szálláshely fenntartásához kapcsolódó kiadások finanszírozása költségeinek részbeni fedezete" címen,
250.000 Ft-tal támogatta az egyesületet.

bmo logo 1line

 

 


A 2021-es évben is a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta az egyesület működését.

bethlen

nea 01

 

Békési Néptánctalálkozó

A Néptánctalálkozó Békés városában került megrendezésre. A rendezvény fő célja népi hagyományainknak megismertetése és azok életben tartása.

 cimlap kep7D6CDFEB 840A C670 DEB0 47CFA7E3DF28

A résztvevő táncegyüttesek:

A Körösmenti Táncegyüttes 1967-ben alakult. Tagjai az elmúlt évek alatt számos hazai és külföldi fesztiválon szerepeltek. Ezen fellépések és a versenyek alkalmával az együttes számos elismerést és díjat nyert meg, valamint az évtizedek folyamán minden olyan elismerést megszerzett, mely az amatőr néptánc mozgalomban megkapható. Fennállása óta nem egy színészt, népzenészt, hivatásos táncost, néptánc pedagógust nevelt ki. Az együttes 2002., 2004., 2006. évben is kiváló minősítést szerzett. Az elmúlt évtizedekben a Körösmenti Táncegyüttes Magyarország legjobb amatőr táncegyüttesei közé emelkedett, sikereit itthon és külföldön egyaránt elismerik.

A békési Belencéres Néptáncegyüttes, 2005–ben alakult. Jelenleg három csoportja van: egy felnőtt, egy ifjúsági és egy gyermek. A néptáncegyüttes létszáma évek óta 70-80 fő között mozog. 

 A magyar nyelvterület, magyar és nemzetiségi táncos hagyományainak megismerése mellett, az együttes fölvállalta szűkebb régiójának, Békés-megyének magyar és nemzetiségi folklór kincseinek felkutatását és színpadra állítását. Egy év alatt közel 70 szereplés vár a táncosokra: közművelődési feladatok, versenyek, fesztiválok, kistérségi és magán rendezvények egyaránt. Megalakulása óta a Belencéres Néptáncegyüttes több hazai és külföldi fesztiválon képviselte Békést szép sikerekkel.

A rendezvény a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.